Tekerleğin İzi

Tekerleğin İzi:

KTO Karatay Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk ÖZTÜRK: “Bu kitapta Prof. Dr. Kerim Çınar, ilkokul, ortaokul zamanlarına giderek yer yer bizleri geçmişe götürmektedir. Kitabın içerisinde, geçmişin Buğday Pazarı’nı, tarihî inceliğimizin nişanesi gibi görünen kuş evlerini görmek bizi birbirinden farklı duygulara ve düşüncelere yöneltmektedir. Yazar, geçmişten bahsederken günümüzü de ihmal etmemekte, özellikle günümüz Konya’sı için çok incelikli tespitlerde bulunmaktadır.”

KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bayram SADE: “Değerli Hocamızın bu kitapla kaleme dökülen tecrübeleri, öğrendikleri ve öğrettikleri ile zihinlerde oluşturacakları duygular, gençlerimiz üzerinde iz bırakacak niteliktedir. Kendisini tebrik ediyor, okuyucular üzerinde derin iz bırakacağı inancı ile faydalı olmasını gönülden diliyorum.”

Prof. Dr. Hasan ŞENER: “Kerim Çınar, tüm nesillerin anlayabileceği bir dille ve anlatımla Konya ve çevresi üzerinden çok değerli bir eseri ortaya koymaktadır. Gerek sosyo-kültürel yaşam deneyimi, gerek değerli bir mimar olarak çevre okumaları, gerekse akademisyen olarak analitik bakış açısı ile ilginç bir yazın denemesi yapmaktadır. Bu deneme, yere bağlı anılar, gözlemler, tespitler üzerinden evrensel değerlerin mesajlaştığı bir yazın dilinin gelişimini sağlamış gözüküyor.”

Yüksek Mimar Tahir ÖZPINAR: “Sevgili Kerim’in, kozasını kırıp yakalanamayan kelebek misali, gelenekten geleceğe, tarihî, sosyal ve kültürel konuları, anılarıyla harmanlayıp okuyucuya, özellikle de gençlere aktarması son derece önemlidir. Bu yazılarda, okuyucunun kendisini bulacağı kanaatindeyim.”

Mimar Muammer CANKURT: “Tekerleğin İzi’nde, evlere kapandığımız bu dönemde yaşadığımız şehri satırlar arasında gezdik. Çoğu zaman önünden geçtiğimiz ancak farkına varmadığımız mekânların öncesini ve sonrasını, zaman zaman bizim kuşağın yaşadığı çocukluk ve gençlik yıllarına yolculuklar yaptık… Yeri geldi Alaeddin Tepesi’nde çay içtik, bilet alarak eski Konya Fuarı’nı gezdik… Yeri geldi Gar Aile Bahçesi’nde Bedia Akartürk dinledik. Eski otogarda yolcu uğurladık, hüzünlendik; yolcu karşıladık, sevindik… Bedestende bir seyyar satıcının da hepimiz gibi bir hikâyesinin olduğunu ve bizlerde olumlu-olumsuz izler bırakan öğretmenlerimizi hatırlattığın için sonsuz teşekkür ederim.”

 

Kitabın Künyesi:  Çınar Kerim (2021), Tekerleğin İzi, KTO Karatay Üniversitesi Yayınları, Konya

  • Cilt Tipi 240 gr. Amerikan Bristol
  • Sayfa Sayısı 188
  • Dil Türkçe
  • Baskı Sayısı 1 Baskı
  • ISBN 978-605-74183-0-2
  • Yayın Tarihi Ağustos 2021
  • Kağıt Cinsi 1. Hamur 80 gr.
  • Boyut 13,5x23,5












Son Eklenen Kitaplar: