Medeniyet Tasavvuru ve Karatay Medresesi

Medeniyet Tasavvuru ve Karatay Medresesi:

İslam medeniyetinin ve İslam’ın insan tasavvurunun yaşatılıp sürdürülmesinde çok önemli bir yere sahip olan Karatay Medresesini medeniyet kimliğimiz çerçevesinde etraflıca ele alan bu çalışmanın yalnızca eğitim geleneğimizin anlaşılmasına değil aynı zamanda medeniyet ve kimlik tartışmalarına da önemli bir katkı yapacağını düşünüyorum. Kendi medeniyet aidiyetini yüreğinin derinliklerinde hissedecek ama aynı zamanda yüreğini bütün insanlığa açık tutacak nesillerin yetişmesinde kılavuz kitaplardan biri olması dileğiyle...

Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu

Türkiye Cumhuriyeti 26. Başbakanı

Kökler bizi sınırlamaz, tersine özgürleştirir; zira sağlam köklere sahip olmadan semâya doğru yükselmek mümkün değildir. Medeniyet Tasavvuru ve Karatay Medresesi’nin de köklerimize hakkıyla eğildiğini düşünüyorum.

Doç. Dr. İbrahim Kalın

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü, Büyükelçi

Medeniyet tasavvurumuzun izlerini Selçuklu payitahtı Konya’da Karatay Medresesiyle süren bu değerli eser, medeniyetin öznesi insandan ve medeniyetin kaynağı değerlerden hareketle yapmış olduğu kıymetli tahlillerden özgün yorumlara derlenen bu önemli eser, ciddi bir emeğin ürünü olmuştur. KTO Karatay Üniversitesine irfan dünyamıza önemli katkılar sunacak bu örnek çalışma için teşekkür ediyorum.

Mahir Ünal

Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Eski Bakanı, Kahramanmaraş Milletvekili

İslam oldukça kısa bir sürede kendine özgü bilim ve medeniyet oluşturmayı başarmıştır. Modernliğin normlarını belirlediği zamanlarda İslam coğrafyası ilmî gelişmelerin öncüsü olmanın yanında insanlığa manevi huzur iklimini de vadediyordu. Bu medeniyetin yüzyıllar boyu sürekli gelişerek varlığını korumasında en büyük pay belki de medrese kurumuna aitti. Medeniyet Tasavvuru ve Karatay Medresesi kitabının, eski müesseselerin yeni bir mana kazanarak vücut bulduğu üniversitelerimiz ve KTO Karatay Üniversitemiz özelinde, geçmişte yapılmış olanın yeniden başarılabileceğinin bir nişanesi olmasını temenni ediyorum.

Prof. Dr. Mazhar Bağlı

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörü ve

KTO Karatay Üniversitesi Sosyoloji Eski Bölüm Başkanı

Kitabın Künyesi: Erdem Ömer Faruk & Ayvacı Murat (2020), Medeniyet Tasavvuru ve Karatay Medresesi, KTO Karatay Üniversitesi Yayınları, Konya