İslam Ekonomisi ve Finansına Giriş

İslam Ekonomisi ve Finansına Giriş:

Bu kitap KTO Karatay Üniversitesi’nde verilen “İslami Ekonomi ve Finansa Giriş” derslerinin not dökümlerinden uyarlanmıştır. Yaklaşık 1400 yıllık bir süreyi konu alması açısından da benzeri diğer metinlerden fark arz eder.

Murat Çizakça 1968 yılında İngiltere’deki University of Leicester’dan iktisat dalında lisans derecesini, 1974 ve 1978 yıllarında da ABD’de University of Pennsylvania’dan İktisat ve İktisat Tarihi dallarında yüksek lisans ve doktora derecelerini almıştır. Academia Europaea (Avrupa Bilim Akademisi), Berlin ve Nantes Yüksek Araştırmalar Enstitüleri ile Prato’daki Istituto Internazionale di Storia Economica “F. Datini” onursal  üyesi olan Çizakça, 2000 yılında Boğaziçi Üniversitesinden emekli olduktan sonra Koç, Fatih, Bahçeşehir, Münih (Ludwig Maximillian), Kuala Lumpur (INCEIF) ve Lüksemburg Üniversitelerinde iktisat tarihi ve İslami ekonomi dersleri vermiştir. Şu anda KTO Karatay Üniversitesi öğretim üyesidir.

Yazarın diğer bazı kitapları şunlardır: Comparative Evolution of Business Partnerships (Leiden: Brill, 1996) (İslam Dünyası ve Batı’da İş Ortaklıkları Tarihi başlığıyla Tarih Vakfı tarafından 1999’da  yayımlandı), A History of Philanthropic Foundations (İstanbul: Boğaziçi University Press, 2000) (İslam Dünyasında Vakıflar başlığıyla KTO Karatay Üniversitesi tarafından 2017 yılında yayımlandı), Demokrasi Arayışında Türkiye (Ankara: Yeni Türkiye, 2002), Islamic Capitalism and Finance (Cheltenham: Elgar, 2011), Ahlaki Kapitalizm (Mustafa Akyol ile) (İstanbul: Ufuk, 2012), Islam and the Challenge of Western Capitalism (Cheltenhem: Elgar, 2014).

Kitabın Künyesi: Çizakça Murat (2019), İslam Ekonomisi ve Finansına Giriş, KTO Karatay Üniversitesi Yayınları, Konya

• Yayın Tarihi 2020
  • ISBN 6056934612