Besin Hazırlama ve Pişirme Teknikleri

Besin Hazırlama ve Pişirme Teknikleri:

İnsanoğlunun en temel ihtiyaçlarından birisi beslenmedir. Bunun sağlanabilmesi için tarımsal üretim ve gıdalar stratejik öneme sahiptir. Gıda arzının yeterli düzeyde sağlanabilmesi, güvenli gıdalar üretilmesi, üretilen gıdanın eşit bir şekilde paylaşılabilmesi gibi birçok faktör gıda güvencesi ve gıda güvenliği ile ilişkilidir. İnsan sağlığının korunması ve sürdürülebilmesi sosyal, çevresel ve ekonomik birçok etmenin bir araya gelmesiyle mümkündür. Güvenli gıda üretiminin sağlanması da bu esaslardan biridir. Dünya genelinde gıda güvenliği ve gıda güvencesi alanında çeşitli stratejiler belirlenirken, bu yönde yasal düzenlemeler ve politikalar oluşturulmaktadır. Bunlar yapılmadığı takdirde, yakın gelecekte yeterli, sağlıklı ve güvenli gıdaya ulaşmada zorluklarla karşılaşılabilecektir. Bu durum, toplumda çeşitli hastalıkların ortaya çıkmasını ve açlığı da beraberinde getirebilecektir.

 

Kitabın Künyesi: Ünüsan Nurhan (2022), Besin Hazırlama ve Pişirme Teknikleri, KTO Karatay Üniversitesi Yayınları, Konya

  • Kağıt Cinsi 1. Hamur 80 gr.
  • Yayın Tarihi 17.11.2021
  • ISBN 978-605-74183-1-9
  • Baskı Sayısı 1 Baskı
  • Sayfa Sayısı 210
  • Dil Türkçe
  • Cilt Tipi 240 gr. Amerikan Bristol
  • Boyut 16 x 24












Son Eklenen Kitaplar: