5. ELMIS Uluslararası Özel Eğitim Kongresi

5. ELMIS Uluslararası Özel Eğitim Kongresi:

KTO Karatay Üniversitesi evsahipliğinde 25-27 Ağustos tarihleri arasında Konya’da gerçekleştirdiğimiz 5. ELMIS Uluslararası Özel Eğitim Kongresi’nde özel eğitim alanında çalışan profesyonellerle bir arada olmuş olmanın mutluluğunu yaşamaktayız.
Ana çerçevesi “Özel Eğitim Alanında Güncel Gelişmeler” olan kongremizde, özel eğitimde güncel yenilikler başta olmak üzere özel eğitimde öğretmen yetiştirme ve hizmet içi eğitim, mesleki eğitim ve özel eğitimde istihdam, özel eğitimde spor ve rekreasyon, özel gereksinimi olan bireylere yönelik bakım ve rehabilitasyon hizmetleri, özel eğitimde aile eğitimi, özel eğitimde erken çocukluk eğitimi, özel eğitimde yeni eğilimler ve özel eğitimde gelecek, özel ihtiyaçları olan bireyler için evde eğitim, özel eğitimde hastane sınıfları, özel eğitimde etkili sınıf/kurum yönetimi, zihinsel engelli bireylerin eğitimi, görme engelli bireylerin eğitimi, dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu olan bireylerin eğitimi, işitme engellilerin eğitimi, özel öğrenme güçlüğü olan bireylerin eğitimi, bedensel engelli ve kronik hastalığı olan çocukların eğitimi, otizmli çocukların eğitimi, risk altındaki çocukların eğitimi, dil ve konuşma güçlüğü olan çocukların eğitimi ve özel yeteneklilerin eğitimi alanından çalışmalara yer vermiş bulunmaktayız.
Kongrede özel gereksinimli bireyler ile ilgili birçok konunun ortaya koyulduğu ve var olan problemlerin ortadan kaldırılması için çözüm önerilerine ilişkin bilgiler tartışılıp irdelenmiştir. Kongremizin başarıyla gerçekleştirilmesinin ardından kongre kitabımızı, konu ile ilgilenen birçok araştırmacıya nitelikli bir kaynak olacağı düşüncesiyle sizlere sunabilmenin gururu içerisindeyiz.
Yedi farklı ülkeden 180 civarında akademisyenin ve alanda çalışan profesyonelin katılımı ile 7 uluslararası çağrılı konuşmacının sunumu, 24 online sunum ve 121 yüzyüze sözel sunum olmak üzere toplam 152 bildiri sunulmuştur.
Öncelikle 6 farklı ülkeden 121 yüzyüze ve 24 online sözel bildiri sunumu ve 7 uluslararası çağrılı konuşmacının sunumu ile kongremize katılım sağlayan kıymetli bilim insanlarını bir araya getirerek birbirinden değerli tecrübelerin ve bilimsel birikimlerin paylaşılmasına olanak sağlayan bu nitelikli ortamın yaratılmasında emeği geçen KTO Karatay Üniversitesi yönetici ve çalışanlarına çok teşekkür ederiz.
Davetli konuşmacılarımız Prof. Dr. Sonia BLANDFORD, Prof. Dr. Keity STOREY, Prof. Dr. Toth AGNES, Amerikadan online katılan Prof. Dr. Fevzi OKUMUS, Prof. Dr. Zekeriya TOSUN, Prof. Dr. Gönül AKÇAMETE ve Araştırmacı Yazar Sayın Atilla GÜLER’e güncel bilgileri paylaştıkları içten teşekkürlerimizi arzeder ve çok değerli katkıları için minnettarız.
Özel gereksinimli bireylere yönelik nitelikli bilgilerin paylaşılmasına katkı veren Kongre Düzenleme, Yürütme, Bilim Kurulu üyelerimize ve kongremizde gönüllü olarak teknik ve sosyal uygulamalara katılan sevgili öğrencilerimize en içten teşekkürlerimizi sunarız.
Kongremizi onurlandıran tüm katılımcılarımıza şükranlarımızı sunar, yeniden bir arada olmak temennileriyle sağlık, mutluluk ve başarılarla dolu güzel günler dileriz. Saygılarımızla.
Kongre Düzenleme Kurulu adına
Doç. Dr. Hatice YALÇIN